Coordonate Generale

     Comuna Mileanca este așezatã în bazinul hidrografic al pârâului Podriga, afluent al Bașeului. Geografic, se aflã în zona de contact dintre dealurile Ibãneștilor, subunitate componentã a pod. Sucevei și dealurile Sãvenilor, subunitate componentã a Câmpiei Jijia – Bahlui.
     Relieful are un aspect colinar, culmile deluroase au orientarea nord-vest --sud-est, atitudinea fiind de 210 - 230 m : dl. Mileanca și dl. Trei Movile,  pe dreapta pârâului Podriga și dl. Scutari, La Sãrãturi, Râpianu și dl. Codreni pe stãnga pârâului..
     Rețeau hidrografică o formează pârâul Podriga cu afluentul său pârâul Lișmănița, pe care se gasesc importante acumulări de ape : iazul Lișmănița și iazul Mileanca (148 ha), fiind cele mai mari.
     Comuna Mileanca este traversată  de D.J. 290 : Dorohoi - Mileanca - Coțușca. Pe teritoriul comunei trece și D.J. 298A : Havârna - Seliștea - Darabani.
     Comuna este  formata din satele : Mileanca, Codreni, Seliștea, Scutari.
    
Satul Mileanca are o locuire străveche.  Scris în limba slavonă, un document din 15 octombrie 1491 în cancelaria voievodului Ștefan cel Mare , certifica o danie : "....Nastea, fiica lui Ioan Bîzdig, de buna voie, nesilit de nimeni....un sat pe Podraga...puțin mai sus de iazul lui Milea...".
     Numele satului este un antroponim, ce deriva din patronimul "Mile" - "Milea", proprietar de moșie și întemeietor al satului, cu ajutorul sufixului "-anca".
     Fragmentele de mai sus au fost preluate din cartea "AȘEZĂRILE UMANE DIN JUDEȚUL BOTOȘANI" de Mihai Poclid
    

Cum considerați activitatea primăriei comunei Mileanca, în relația cu cetățenii?
foarte bună
bună
deficitară
foarte rea
Total voturi: 1627
Euro4.8735RON
Dolar American4.0875RON
Lira Sterlina5.4471RON
Franc Elvetian4.5081RON
Aur237.6576RON